Zijn delonghi-espressomachines goede reddit?

Het is ook een molen voor één dosis, wat betekent dat je weinig tot NEE hebt. Als je iemand bent die graag rechte shots espresso drinkt, is dat echt niet slecht.

Zijn delonghi-espressomachines goede reddit?

Het is ook een molen voor één dosis, wat betekent dat je weinig tot NEE hebt. Als je iemand bent die graag rechte shots espresso drinkt, is dat echt niet slecht. Een duurdere machine zou waarschijnlijk het beste zijn als dat alles is wat je doet. Maar als je drankjes op basis van espresso maakt, zoals cappuccino, latte, frappucinno, enz.

Dat is een verheerlijkte koffiepot die geen espresso maakt; een mokkapot en melkopschuimer zullen het beter doen. Ik realiseer me dat het lijkt alsof deze machines al vrij duur zijn, maar in de wereld van espressomachines voor thuis bevinden deze zich aan de zeer lage kant van het technische spectrum. Als je op consistente basis goed smakende espresso van een thuismachine wilt, moet je veel meer uitgeven aan zowel een betere machine als een molen die goed genoeg is om een consistente espressomaling te produceren. Ik dacht erover om de Nespresso-machine te kopen, maar ik wil de pods niet kopen als ik minstens 2 kopjes per dag ga maken voor mijn vriend en ik.

Ik ben er tot nu toe tevreden mee geweest, maar ik heb weliswaar niet veel ervaring met dergelijke machines. Dus investeerde ik in een Gaggia Classic Pro- en Sette 270-molen, een goede instapopstelling voor espresso van hoge kwaliteit. Ik zag deze recensie, maar dat is meer een unboxing, de man die zichzelf beoordeelde, zei dat hij in wezen niet zo groot is in koffie, dus ik wilde advies van mensen die de machine daadwerkelijk gebruiken. Goed is een heel relatief woord, ik heb thuis een Gaggia en ik merk dat mijn espresso met vers geroosterde bonen beter smaakt dan (zoals in ik kan niet eens drinken) Starbucks en CoffeeBean.

Ook zijn de manden erg klein op Delonghis, dus de doses zijn laag versus normaal 58 mm en andere machines die nog meer problemen kunnen veroorzaken bij het extraheren en een groot verschil ten opzichte van de normale machine, ik bedoel, mijn doses zijn 18-20 g, op een Deonghi heb je het geluk om 11-12 g in een dubbele mand te krijgen om voldoende hoofdruimte over te laten. Ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik een breville bezit, maar ik heb het gevoel dat de alles-in-één machines waarmee je zowel espresso als koffie kunt maken een iets lagere kwaliteit produceren in vergelijking met wanneer je een delonghi zou krijgen die puur is gemaakt voor espressodranken, of voor koffiedranken. Maar toen covid eenmaal toesloeg en ik vanuit huis begon te werken, begon ik mijn gewone coffeeshop en espresso van betere kwaliteit te missen. Als je er nog steeds over nadenkt om een machine te kopen, neem dan de tijd en bezoek een aantal goede 3rd wave coffeeshops en probeer veel espresso.

Ik heb nog nooit espresso gemaakt op een pure espressomachine, dus ik weet zeker dat het niet zo goed is als espresso kan zijn, maar ik kan melkdranken maken die goed smaken, zodat het belangrijkste deel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *